A Quiet Dinner

ørret og tomatsalat med kremet bakt hvitløksdressing

Se for deg at du ikke kan lage en eneste lyd. Ikke en eneste en og alt må gjøres mest mulig stille. Matlaging ville blitt et stort problem, så i filmen A Quiet Place må Emily Blunts karakter servere maten på kålblader og bestikk bråker for mye så familien må spise med hendene. Filmen anbefales for de som liker det litt skummelt og denne friske lette fiskemiddagen anbefales også. Dressingen er supergod og fungerer selvsagt til mange typer salat.

Ingredienser

en hel side fersk økologisk ørret eller bruk en hel fisk

olivenolje, havsalt og pepper

.----

tomatsalat:

fire til seks modne tomater

en halv rødløk i tynne skiver

en halv potte frisk basilikum

----

kremet bakt hvitløksdressing:

to hoder hel hvitløk

olivenolje til baking av hvitløken

fire spiseskjeer vanlig olivenolje

fire spiseskjeer hvitvinseddik

frisk sitron, havsalt og pepper etter smak

Begynn med dressingen. Kutt hvitløkshodene i to og legg de i en liten ildfast form. Hell over litt olivenolje og dekk formen med folie. Bak de ved 175 °C i ca. 45 minutter. La de avkjøles såpass at du kan ta i dem. Klem ut feddene i en liten blender og hell over oljen fra formen i tilegg til olivenoljen sammen med eddiken. Kjør det hele til en kremete dressing og smak til med sitron, havsalt og pepper.

Pensle fisken med olivenolje og krydre den godt med havsalt og pepper. Bak den ved 200 °C i omlag et kvarter eller til fiskekjøttet flaker seg når du sjekker den med en gaffel.

Kutt opp tomater, løk og basilikum og miks det lett sammen. Tilsett noen få spiseskjeer av dressingen og miks igjen. Server salaten sammen med fisken og resten av dressingen ved siden av.