A Poormans Meal

en potetrett fra Depresjonens Amerika

Denne oppskriften ligger på YouTube. En serie som heter Great Depression Cooking with Clara Cannucciari. Denne kvinnen av italiensk avstamning var over 90 år når barnebarnet hennes begynte å filme at hun laget mat mens hun fortalte historier fra oppveksten sin under Depresjonen. Det ble også utgitt en bok med hennes oppskrifter i etterkant av seriens suksess. Clara døde i 2011, 98 år gammel og dette er en av hennes mest populære oppskrifter fra serien.

Ingredienser

en generøs porsjon for to:

600 gr rå poteter i små terninger

en grovhakket løk

400 gr pølser i tynne skiver

olivenolje og smør til steking

fire spiseskjeer marinarasaus, salsa eller tomatketchup

fire spiseskjeer vann

havsalt og sort pepper etter smak

tørket gressløk eller persille

Fremgangsmåte

Skrell (ta vare på det) og kutt opp potetene i små terninger og varm smør og olje i en stor romslig panne. Spre potetene godt utover, krydre med havsalt og pepper og stek de på medium varme. Rør innimellom men ikke for ofte for da vil de ikke bli brune. Tilsett løken og pølsene i skiver etter en stund og vend de inn. Når de begynner å få farge tilsetter du marinarasaus og noen få spiseskjeer vann. Sett på lokk og damp alt i noen minutter. Smak på potetene for å sjekke at de er møre.

Legg potetskrellet på plate med bakepapir og vend inn en spiseskje nøytral olje. Spre de godt utover og bak de ved 190 °C i ca. 15-20 minutter.

Garner med litt gressløk og server sammen med crisps.