© 2010–2020 Millas Mat

Til minne om Ingrid Espelid Hovig

Til minne om Ingrid Espelid Hovig

For noen få år tilbake, da NRK åpnet opp store deler av sitt digitale arkiv var Fjernsynskjøkkenet noe av det første jeg satte meg ned for å se igjen. Jeg begynte med begynnelsen helt tilbake til 60-årene, programmer jeg ikke hadde sett da jeg ennå ikke var født. Hjemme hos oss så vi alltid på Fjernsynskjøkkenet, men min mor forsøkte aldri noen av Ingrids oppskrifter. For henne satt det veldig hardt inne å forsøke noe nytt og eksperimentering på kjøkkenet var overhodet ikke lov. Men vi så på Ingrid - alltid!

Jeg var for liten da til å ha noen stor interesse for mat og heimkunnskapen på skolen var ikke akkurat en kilde til inspirasjon. Vi levde i 1990-årene men vi ble undervist for å forberede oss på et liv i etterkrigsårene med gammeldags pedagogikk og stort fokus på oppvask. Men nå som jeg er matskribent skjønner jeg hvor viktig Ingrids arbeid var og er for oss alle. Dessverre er mitt inntrykk at for mange nordmenn i 2018 har for lite kunnskap om mat & tilberedning, og vi kjøper stadig mer ferdigprodukter. Vi skylder på lite tid og at vi er slitne etter jobb og ignorerer helsegevinstene som hjemmelaget, sunn og næringsrik mat gir oss.

Hvil i fred Ingrid - jeg håper NRK tar opp tråden og lager matprogrammer der folk fakisk kan lære noe og der hovedfokuset ikke er kjendiser, urealistisk tidspress og forstyrrende programledere.

m.