© 2010–2020 Millas Mat

Snart 17. mai

Snart 17. mai

Heisann folkens, nå er det jammen straks 17. mai. Jeg synes alltid det første halvåret etter nyttår går så rasende fort selv om årets fire første uker for vår del ble tilbragt i et snøinferno. Det snødde dag og natt uten stans og det var som om vi ikke gjorde annet enn å frese snø, møke snø, hente inn ved og fyre opp. Sommervarmen har ennå ikke kommet og det har vært en kjølig vår. Men nå.. nå er sommeren i det minste på vei selv om bjørka ennå ikke har sprunget helt ut.

I år feirer vi nasjonaldagen på tradisjonelt vis med et deilig hjemmelaget koldtbord hvor du finner både røket og gravet fisk, eggerøre med frisk gressløk fra hagen, potetsalat, saftige karbonader, min egen helstekte roastbeef, løk, remulade, brød, frukt, grønn blandet salat, saltbakte poteter, lefseruller, iskrem, pai og deilige kaker. Klikk deg inn her for å se alle oppskriftene samt bilder.

Denne uken startet vi med en kremet laksepasta, dette var en ny oppskrift jeg testet ut som fungerte knallbra, i dag går vi for noe vi aldri blir lei av, en stabel herlige pannekaker og suppe. I morgen blir det en skikkelig thaisalat med masse friske grønnsaker mens på fredag blir det gresk mat.

Ukens tips fra websiden er noe lekkert til koldtbordet nemlig glaserte cocktailpølser. Husk at du finner min facebookside her, bli med så får du de nyeste bildene og link til oppskriftene rett på feeden din.

Beste hilsener og ønske om en flott 17. maifeiring!

ms