© 2010–2020 Millas Mat

Whirlybird breakfast wraps

en verdensby sier god morgen

I Williamsburg ligger Whirlybird, en bitteliten kombinert café og platebutikk (jeg vet, veldig hipster) og deres spesialitet er disse wrapsene som serveres sammen med juice og en dobbel espresso eller en cortado for de som trenger et ekstra kick før arbeidsdagen setter i gang. Prøv de du også – de er kjempegode og holder deg i gang til lunsj.

Whirlybird breakfast wraps

Ingredienser

frokost for to:

to medium store tortillalefser

eggerøre:

fire egg

fire spiseskjeer isvann

en liten håndfull revet cheddar

finsnittet gressløk etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje smør til steking

----

noen spiseskjeer sterk mexicansk salsasaus

150 gr rå chorizo, smuldret opp

to medium store poteter i terninger

en avocado i terninger

Kutt potetene i små terninger og ha de over i en oppvarmet panne sammen med smuldret chorizo og stek det gyllent og sprøtt. Oljen i pølsene vil brune potetene så du trenger ikke å tilsette noe mer. Reguler varmen siden potetene vil trenge minst ti minutter på å bli møre nok.

Pisk sammen eggerøren slik at denne står klar. Ha poteter og chorizo over i en sil så fettet rennes av. Varm tortillaene godt på begge sider i pannen (jeg vasker og tørker av pannen jeg brukte til potetene) og legg de over på en tallerken. Ha i litt smør og hell i eggemassen mens du rører forsiktig mens eggene stivner.

Legg potet- og chorizoblandingen i en tykk stripe på tortillaen og legg eggerøren i en stripe ved siden av. Legg på avocado og brett sammen. Server straks med kaffe og juice.