Walter Cleymans Pecan Waffles

en vaffel som ingen annen

Det måtte jo en belgier til for å introdusere belgiske vafler til Amerika. Dette skjedde på 1960-tallet i Seattle under Century 21 Expo så dette er ikke noe man har spist veldig lenge. De ble servert med pisket krem og skivede jordbær og ble en suksess. Enda mer kjent ble de når de kom til New York og Worlds Fair i Flushing, Queens. Dette er en variant med ristede pecankjerner i røren. Sammen med smør og litt lønnesirup smaker dette nesten som Thanksgiving til frokost.

Ingredienser

en halv liter helmelk

en god spiseskje frisk sitronsaft

300 gr hvetemel

en toppet spiseskje sukker

tre teskjeer bakepulver

en god klype fint havsalt

en kvart teskje malt kanel

en kvart teskje revet muskatnøtt

en halv teskje ekte vaniljeekstrakt

to egg

110 gr smør, smeltet

75 gr pecankjerner, grovt knust

----

smør og varm lønnesirup til servering

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele og sett det til side for avkjøling. Hell opp melken i et litermål og tilsett sitron, rør om og la melken stå mens smøret avkjøles.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en romslig bolle og pisk det godt sammen. Tilsett melken litt etter litt mens du pisker godt. Tilsett smeltet smør og pisk det inn før vi knekker i eggene og pisker igjen. Tilsett vanilje og pecankjerner helt til slutt og stek vafler på vanlig måte i et belgisk jern. Hold de lune på rist i ovnen mens du steker opp resten av røren.