Twin Peaks pancakes and coffee

etterforsker-frokost

Da den første sesongen av denne legendariske serien skapt av David Lynch gikk på norsk tv høsten 1990 var jeg 13 år og altfor ung til å se slikt (ifølge mine foreldre) så det tok mange år før jeg fikk sett denne serien. Jeg vokste opp en tid uten internett, nedlasting og Netflix. Agent Cooper erklærer i en scene at "nothing beats the taste-sensation when maplesyrup collides with ham" - og jeg skjønner hva han mener. God frokost!

Ingredienser

pannekakene:

200 gr hvetemel

to spiseskjeer sukker

to teskjeer bakepulver

en halv teskje natron

en teskje havsalt

ca. en halvliter kulturmellk eller kefirmelk

et stort egg

tre spiseskjeer smeltet smør

smør eller Formfett til steking av pannekakene

----

bøkerøkt skinke, varm lønnesirup, smør og nybrygget kaffe til servering

Fremgangsmåte

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en passende bolle og lag et krater i midten. Pisk sammen kefir, egg og smeltet smør i en annen bolle. Hell denne blandingen over i melet og pisk det lett sammen. Klumpete røre er bare fint og gir deg luftigere og saftigere pannekaker så ikke overmiks røren. Dekk bollen med plastfolie og sett den kaldt i en halvtime. Røren skal være luftig, litt klumpete og med masse små bobler i seg.

Finn frem en passende teflonpanne og varm dem opp til medium og spray den med Formfett, stek forholdsvis store pannekaker ved å tilsette omlag en dl røre pr, pannekake i pannen. Når pannekaken har en tørr kant og bobler på toppen må den flippes.

Hold pannekakene varme i ovnen på en rist dekket med bakepapir ved 120-125 °C mens du steker skinken gyllen, varmer lønnesirup i en liten kjele og lager kaffe.