The Toronto Yoghurt Brunch Waffle

perfekt for en sakte søndag

Søndags morgen hos oss betyr ofte brunch og innimellom lager vi noen lekre frokost-vafler. Denne oppskriften er annerledes med både hvete, maisenna og olje i stedet for smør og yoghurt som en erstatning for syrnet melk. Oppskriften kommer fra Canada og der har jeg fra sikre kilder hørt at det er ulovlig å spise vafler uten lønnesirup. Hårda bud der altså. I denne oppskriften kan du gjerne droppe sukkeret i røren, det har jeg gjort her siden jeg ville ha kanel-sukker på dem.

Ingredienser

250 gr hvetemel

60 gr maisenna eller rismel

en halv teskje fint havsalt

en halv teskje natron

en teskje bakepulver

----

2 1/2 dl yoghurt naturell, vanlig eller plantebasert

2 1/2 dl melk, vanlig eller plantebasert

117 ml nøytral olje, solsikke eller mais/raps

to egg

to teskjeer ekte vaniljeekstrakt

tre spiseskjeer sukker

Fremgangsmåte

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle og pisk sammen alle de fuktige ingrediensene samt sukkeret om du bruker det i en separat bolle. Hell det fuktige over i det tørre og bruk en stor ballongvisp til å mikse røren lett sammen. Ikke overmiks, det er viktig for å unngå seige vafler.

La røren hvile mens du varmer opp jernet, jeg setter mitt jern på mellom 3 og 4, dvs. noe under medium styrke slik at ikke vaflene blir for hardt stekt.

Stek vafler på vanlig måte i smurt jern og hold de lune i ovnen på en rist ved 70 °C. server med frukt, bær, yoghurt, banan, smør, sukker, lønnesirup, kanel-sukker el. Disse er gode med mye forskjellig.