The Roastbeef & Potatochip Sandwich

når jeg er borte tar mannen over kjøkkenet

Ideen til denne sandwichen er ikke min manns egen - men noe han så i en film eller i en serie mens jeg var bortreist i noen uker. Etter litt research fant vi raskt en haug med ulike oppskrifter med de samme to ingrediensene, salt potetgull og roastbeef samt en rekke andre ingredienser. Vi valgte løk, pickles og ruccola samt å riste brødet i pannen med et tynt lag majones i stedet for smør. Et triks vi bruker på burgerbrød om sommeren. Hvis vi ikke steker vårt eget kjøtt kjøper vi det ferdig fra ferskvaredisken. Det som finnes i påleggshyllen smaker ikke like godt og ferskt og er ofte for altfor tykt skjært for sandwicher som dette.

Ingredienser

gir tre ferdige sandwicher:

seks skiver lyst brød eller toastloff

majones til smøring av brødet

----

300 gr fersk skåret roastbeef

en stor sjalottløk, skivet

litt smør til steking av løken

fire små pickles, skivet på langs

en god håndfull ruccola

så mye salt potetgull du får plass til

Smør begge sidene av brødet med et tynt lag majones og stek de pent gylne i en teflonpanne. Sett de i en toastrack slik at de holder seg sprø. Bruk den samme pannen til å steke løken myk og gyllen i litt smør.

Legg tre skiver på ei fjøl og fordel roastbeef over det hele. Legg på løk og pickles, deretter ruccola og avslutt med potetgull. Legg den siste skiven oppå, press lett ned og fest med trespyd før sandwichene deles i to på skrå og serveres.