© 2010–2021 Millas Mat

The Meatball Sub

en italiensk-amerikansk delisandwich

Slike smørbrød som dette ble i sin tid utviklet av italienske immigranter og er en herlig hybrid mellom det italienske og det amerikanske kjøkkenet. Det finner flere eksempler på denne typen mettende sandwicher som siktet seg inn mot alle de som jobbet i bygg - og anleggsbransjen i New York og omegn i mellomkrigstiden. Fans av serien Friends vil husker dette som Joeys favoritt.

Ingredienser

rekker til fire ferdige sandwicher:

fin eller grov ciabatta

en finhakket løk

to finhakkede fedd hvitløk

en finhakket grønn paprika

——

kjøttboller:

400 gr svinekjøttdeig

et egg

havsalt og sort pepper etter smak

tre til fire spiseskjeer brødrasp eller panko

en halv teskje tørket salvie

en god klype oregano

——

saus:

en boks (400 gr.) knuste tomater

en halv dl vann (skyll ut av boksen)

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje tomatpuré

en god klype oregano

——

75 gr revet ost til gratinering

Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene. Trill ut små boller av en teskje masse og sett de kaldt en liten stund. Gi de en god bruning i stekepannen med litt olje. Ta de ut og legg de til side på en tallerken.

Fres finhakket løk, hvitløk og paprika blankt og mykt i samme panne og legg dette til side sammen med kjøttbollene.

Tilsett litt mer olje i pannen og hell i tomater og vann. Tilsett salt, pepper, tomatpuré og oregano og pisk alt godt sammen. Kok opp og la sausen koke i noen få minutter før du tilsetter grønnsakene og kjøttbollene tilbake i pannen. La kjøttbollene koke i sausen i ca. 10 minutter.

Sett ovnen på 200 °C og legg et stykke aluminiumsfolie på bakeplaten. Del brødet i to på langs og grav ut litt av innmaten så du få et lite søkk i brødet. Hell på kjøttbollene og dryss på osten. Legg brødet på bakeplaten. Pensle snitteflaten på brødlokket med litt olivenolje og legg også dette på bakeplaten med den smurte siden opp. Bak smørbrødet i 10-15 minutter til osten har smeltet og er lett gyllen.

Legg brødlokket oppå. Klem lett ned så sandwichen henger godt sammen og la den hvile i noen minutter før servering.