© 2010–2021 Millas Mat

The Eggslut Sandwich

Alvin Calians frokostsandwich

Den originale Eggslut lages med sprøstekt Spam eller utbanket panert svinekotelett, men for meg blir det for voldsomt til frokost - så jeg går for bacon. Dette er en sånn passe dekadent frokost man kan unne seg innimellom og når jeg skriver dette sitter vi i selvpålagt corona-karantene og kjører fullt hjemmekontor. Det betyr litt ekstra tid til å lage frokost.

Ingredienser

til to sandwicher:

to Hatting Potet (burgerbrød med potet)

to spiseskjeer majones, bruk lett eller vanlig

en spiseskje Sriracha

seks skiver bacon

fire egg

smør til steking

havsalt etter smak

litt tørket eller frisk finsnittet gressløk

to vårløk, juliennet

kaldt vann + isbiter til vårløken

Toast brødene og sett de til side for avkjøling. Rør sammen Srirachamajonesen og juliennekutt vårløken tynt, legg den over i en bolle med isvann i noen minutter slik at de krøller seg litt og mildner den rå løksmaken.

Sprøstek baconet og hold det varmt i ovnen ved 100 °C, skyll og tørk av pannen og tilsett litt smør. Ha pannen på middels varme og knekk i fire egg, når du ser at hvitten begynner å stivne kakker du plommene og lar de flyte litt utover. Reguler varmen og la eggene ligge i fred. Dryss de med havsalt og gressløk etterhvert. De skal ikke snus men stivne på toppen. Separer eggene etterhver slik at to og to stivner sammen.

Mens eggene blir klare heller du vannet av vårløken og tørker de med kjøkkenpapir.

Smør bunnen av brødene med et tynt lag av majonesen, fordel baconet over og topp med eggene fra pannen og vårløken. Server med kaffe og juice.