© 2010–2020 Millas Mat

Suppe eller lunsjmuffins med 100 % havremel og masse fyll

hemmeligheten ligger i havren

Hva med noen godbiter helt uten fint hvetemel og sukker som metter godt og er enkle og lage opp kvelden før en arbeidsuke? Disse klarer du fint å lage en søndagskveld uten å bryte helgeharmonien. Havremel er rett og slett finmalte havregryn så om du ikke skulle finne det i butikken kan du male ditt eget ved å kjøre havregryn i en blender eller en prosessor. Jeg liker å fylle disse med masse godt og denne gangen ble det finhakket frisk spinat, rød paprika, røkt skinke og smuldret fetaost. Pakk de ned i små ziplock-poser og putt de i frysen så er lunsjen klar. Jeg lover deg at det smaker bedre enn tørre brødskiver.

Suppe eller lunsjmuffins med 100 % havremel og masse fyll

Ingredienser

gir ti store muffins:

fire dl finmalt havremel

en teskje finmalt havsalt

to teskjeer bakepulver

to teskjeer krydderurter (velg de du liker best)

en toppet teskkje paprikapulver

en toppet teskje Colmans sennepspulver

200 gr lett-rømme eller kesam

to egg

50 gr smør (smeltet og noe avkjølt)

----

250 gr forvellet og finhakket frisk spinat

175 gr røkt skinke eller bogskinke

en rød finhakket paprika

150 gr smuldret fetaost

to dl melk

Forbered fyllet før du setter i gang med selve røren og sett opp papirformer i et stortmuffinbrett og skru ovnen på 200 °C.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle og lag et lrater i midten. Hell i melk og rømme og bruk en tresleiv til å piske det hele sammen. Knekk i egget og pisk det inn og avslutt med det smeltede smøret. La røren svelle i noen få minutter, du vil se at den tykner raskt. Vend fyllet forsiktig inn med rolige bevegelser og fordel røren i formene ved hjelp av to spiseskjeer. Bak de i omlag 30 minutter og avkjøl de helt før de pakkes og fryses.