Spansk omelett fra Sevilla

sett farge og smak på frokosten

Perfekt frokost eller lunsj eller egentlig når som helst. Dette er min favoritt spanske omelett, Sevilla varianten med litt chili som står som en nydelig kontrast til de milde eggene. Forsøk gjerne med chorizo i stedet for skinke eller bacon og topp gjerne med noen chiliflak eller røkt paprika for ekstra farge og smak i stedet for persille som jeg har gjort her. Omeletten skal i følge spansk tradisjon serveres opp ned så rist godt på pannen så du ser at den ikke sitter fast.

Ingredienser

fem spiseskjeer olivenolje

seks egg

en til to store poteter i tynne skiver

en rødløk i tynne ringer

en finhakket stor tomat uten kjernehus

en halv grønn finhakket chili

100 gr skinke eller stekt bacon

havsalt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Varm oljen i pannen og begynn å steke løk og poteter, de bør være nesten møre før du har i tomatene og chilien. La disse frese i noen få minutter.

Pisk eggene lett sammen med havsalt og pepper og hakk opp skinke eller bacon. Sett ovnen på 225 °C og plasser en rist høyt i ovnen. Hell eggemassen over alt som ligger i pannen og tipp litt på den så omeletten får satt seg i bunnen. Tilsett skinke/bacon og etter ca. to minutter setter du pannen inni ovnen. Ikke gå ifra den, det er snakk om sekunder og knapt nok et minutt. Når omeletten har blåst seg opp og er gyllen er den klar til servering.