© 2010–2020 Millas Mat

Skotske potetscones

poteten kan brukes til alt

Dette er kanskje Skottlands signaturfrokost fremfor noen og denne typen scones serveres helst med fløyelsmyk eggerøre, røkelaks eller virkelig godt flisrøkt bacon. Men kan også få servert dette til en mer tradisjonell engelsk frokost men det er gjerne på hoteller og andre typiske turiststeder. Denne oppskriften er fra Glasgow.

Ingredienser

gir fire scones:

500 gr poteter i terninger

havsalt og sort pepper etter smak

100 gr hvetemel

finhakket gressløk etter smak

en spiseskje smør

en halv teskje bakepulver

mais- eller solsikkeolje til steking

Skrell og del opp potetene i små terninger og dropp de i fosskokende vann. La de koke i 7–10 minutter og hell de i et dørslag. La de avkjøle seg og ha de tilbake i kjelen. Tipp i melet og bruk en stamper til i mikse inn melet. Det viktige å huske på nå er å stampe men ikke røre for mye så massen ikke blir for tung med masse frigjort stivelse.

Når poteter og mel er godt blandet sammen mikser du inn gressløk, smør og bakepulver. Tipp massen ut på en fjøl og bruk hendene dine til å mikse alt sammen til en jevn deig.

Del deigen inn i fire jevnt store biter og form de til jevne boller som du klemmer litt flate. Varm oljen i en vid panne til medium varme og legg bollen i pannen, press de ned til de er omlag to centimeter tykke og la de få ca. ti minutter i pannen. Snu på de ofte så de blir jevnt brune på begge sider.