Sin City Breakfast tacos

regissørens frokost

Regissøren Robert Rodriguez er mannen bak bl.a. Sin City, Spy Kids og Desperado. Han mener at hvis man ikke kan lage mat kan man heller ikke elske og det er egentlig veldig godt sagt. Han har laget en liten serie med ti minutters sekvenser hvor han demonstrerer sine favorittretter og dette er en av dem. Dette var i følge ham selv en rett de mer eller mindre levde på under redigeringen og klippingen av Sin City. De hadde et kjøkken ved siden av klipperommet og det var Robert selv som stod for maten. Denne gangen hadde jeg friske tomater å bruke opp så jeg laget litt pico de gallo ved siden av.

Ingredienser

frokost for to:

tre medium store kokte poteter i små terninger

en stor finhakket tomat

en medium stor finhakket rødløk eller salatløk

en grønn knust japapeno eller syltet japaleno

fire hvetetortillas

fire lett sammenpiskede egg

fire spiseskjeer isvann

noen dråper tabascosaus

smør og olje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Smelt litt smør i en panne og del opp potetene i terninger og krydre de med litt salt og pepper. Stek potetene gylne og sprø og legg de deretter over på en tallerken. Fres tomater, løk og jalapeno til de er myke men ikke la de få for mye farge.

Varm tortillaene lett i ovnen eller i en tørr panne.

Smelt litt mer smør i pannen og pisk eggene lett sammen med isvann, tabasco, havsalt og pepper. Hell eggeblandingen i pannen og rør inntil du ser at eggene begynner å sette seg. Legg potetblandingen oppå de varme tortillaene og topp med eggene.