© 2010–2021 Millas Mat

Ranch-style eggs

vegetarisk versjon

Hvis du lager salsaen til denne oppskriften på forhånd, er dette ganske raskt å få på bordet. Her har du en frokost med masse smak som er en helt super måte å starte dagen på. En sunn og mettende frokost som holder deg gående i mange timer enten du skal ut å se til dine kveg, stable ved til den kommende vinteren eller sitte noen timer med programmering hvis sistnevnte ofte er oppgavene her i huset. Oppskriften kommer fra Andrew Rea, bedre kjent som Oliver Babish.

Ingredienser

hjemmelaget salsa:

en tørket anchochili

to spiseskjeer hele spisskuminfrø

en liten løk

en jalapeño

en halv rød paprika og en halv grønn paprika

et fedd hvitløk

halvannen spiseskje nøytral olje

en chipotle i Adobosaus

en boks (400 gr) knuste tomater

----

en boks (400 gr) sorte bønner

havsalt og sort pepper etter smak

saften av en lime og noe av skallet

vanlig olivenolje til steking

----

hvetetortillas

to egg pr. pers

frisk koriander, hakket salatløk og skivet avocado

Begynn med å klippe opp den tørkede chilien og ta ut membranen og frøene. Rist den til den begynner å lukte godt og rist kuminfrøene i samme panne. Finmal kuminfrøene og sett til side.

Hakk opp løk, hvitløk, paprika og jalapeño.

I en liten kjele koker du opp en drøy halv dl vann og har i den tørkede og ristede anchochilien. La det trekke litt mens du varmer litt olje i en panne og freser grønnsakene blanke og myke. Pass på at du ikke brenner hvitløken. Når grønnsakene er klare har du i chipotlechilien med en drøy spiseskje av adobosausen. Ha den bløtlagte anchochilien, en boks tomater, en halv dl vann og malt kumin i pannen og kok i vel ti minutter. Ha deretter alt over i en blender og kjør det til en jevn saus. Juster smaken med havsalt og pepper. Hold den varm.

Varm olivenolje i en panne og tilsett godt avrente bønner, krydre medre havsaalt og pepper og tilsett lime. Stek videre i et halvt minutt eller så, og de er klare.

Stek tortillas på hver side i en tørr panne inntil de får gylne flekker og legg de på en tallerken. Spre litt av salsaen utover hver tortilla, topp med bønner og et speilegg, og server med det du selv ønsker av garnityr.