© 2010–2022 Millas Mat

Ranch-style eggs

mexicanske egg

I USA kaller de denne retten det samme som de gjør i Mexico – huevos rancheros. Dette er uten tvil en av Mexicos mest populære frokoster og er utbredt i hele landet. Som mye annen mexicansk mat er den også populær i Sørstatene, New Mexico, Arizona, Nevada og California. Salsaen kan du gjerne lage kvelden i forveien så går det svært raskt å lage dette morgenen etter. Har du rester av kjøtt eller kylling liggende så varm dette gjerne i pannen med salsaen.

Ingredienser

salsa:

tre finhakkede kaffir limeblader

en finhakket løk

en finhakket rød chili

en finhakket grønn chili

et fedd finhakket hvitløk

en squash i terninger

halvannen dl knuste tomater (passata)

——

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje smør

to egg pr. pers

frisk hakket koriander

noen løvtynne skiver rødløk

hvete- eller maistortillas

Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og dekk den til med plast. La den stå i kjøleskapet og trekke i minst en halvtime eller gjerne over natten.

Finn frem en liten panne og tilsett halvparten av salsaen, la den blir gjennomvarm og skyv den mot siden av pannen. Smelt litt smør og knekk i to egg. La de steke i tre til fire minutter inntil de har stivnet. I en separat tørr teflonpanne steker du tortillasene lett på hver side. Legg på noen salatblader om du har.

Legg en varm tortilla på en tallerken og skli salsaen og eggene på toppen av den, dryss over løk og finhakket koriander og ha på litt chilisaus om du ønsker det. Rull sammen og nyt eller spis den sivilisert med kniv og gaffel.