© 2010–2022 Millas Mat

Rabarbrasyltetøy med Ceylonkanel

høst inn det gode mens du kan

Når jeg skriver dette er vi helt i slutten av juni og rabarbrasesongen går mot slutten. Da er det på tide og kutte ned de siste stilkene og fryse de rått eller koke noen porsjoner syltetøy og lage noen ferske glass og noen med frysepulver så det kan oppbevares utover vinteren. Det spesielle med dette syltetøyet er ceyonkanel som ikke er det samme som cassiakanel som er den vanligste her i landet. Jeg kjøper min fra en engelsk nettbutikk siden den kan være et svare strev å finne i Norge, men det er det verdt for den har en nydelig mild smak som gir et ekstra lekkert syltetøy.

Ingredienser

gir omlag fire dl ferdig syltetøy:

en halv kilo frisk skåret rabarbra

150 gr sukker

en halv stang ceylonkanel

fem spiseskjeer vann

Kok opp vann, sukker og kanel i en kjele, bruk gjerne en med teflonbelegg. Skjær opp rabarbraen i centimetertykke skriver og ha det hele over i kjelen. Rør alt godt sammen og kok opp. La det koke i fra tre kvarter og opptil en time. Er syltetøyet for tynt kan du koke det litt lengre men da uten lokk og under overvåkning – det må ikke koke tørt.

Plukk ut kanelen og ha syltetøyet over på en rent og tett glass av typen Norgesglass eller lignende. Sett på lokket og la det avkjøle seg før du setter det i kjøleskapet. Det holder seg godt i en drøy uke men ikke særlig mer.