Pure Skills Scrambled Eggs

nøkkelen er smør og tålmodighet

Disse eggene blir så myke og kremete at man skulle tro de inneholdt ost. Men her er det ikke noe ost men heller litt fløte og en god dose smør. Du må være tålmodig når du forsøke deg på en low and slow metode som dette. Lag de en morgen du faktisk har tid til å både nyte prosessen og resultatet.

Ingredienser

nok til to:

fem egg

fire spiseskjeer fløte

havsalt og sort pepper etter smak

40 gr smør

frisk eller tørket gressløk

Fremgangsmåte

Pisk sammen, egg, fløte, havsalt og pepper til du får et fint lite skumlag på toppen. Jeg bruker en ballongvisp i stål og en stålbolle til denne jobben.

Sett pannen på medium varme og ha i smøret. La det smelte og skumme opp før du heller i eggene. Ta pannen av varmen og skru ned platen til det laveste. Når du kjenner at platen ikke er fullt så varm setter du pannen tilbake på platen og bruker en spatel til å skyve eggemassen mot midten av pannen. Innimellom lar du eggene ligge litt i fred før du begynner å skyve på dem igjen.

Etterhvert vil du se at de begynner å stivne mer og mer. Når du har passert et kvarters tid er det snakk om kort tid før de er ferdige.

Det er helt opptil deg hvor fast eggerøre du ønsker, personlig vil jeg ikke ha de for rennende så jeg ligger på omtrent 17 minutter i steketid.