© 2010–2021 Millas Mat

Potet-crumpets med glasert bacon og bakte tomater

fra Tim Burtons mørke univers

Jeg er en frokostperson, og jeg er alltid ute etter å teste ut noe nytt jeg kan servere i helgene når vi har ekstra god tid. Crumpets som er en meget gammel britisk tradisjonsrett har jeg spist i England men disse som lages med potetmel og uten sukker hadde jeg ikke smakt- inntil nå. De har en deilig sprø skorpe, de blir luftige og fine inni og får en god smak av potet. Med bacon, speilegg og bakte tomater til er det bare å nyte en god start på dagen.

Ingredienser

crumpets:

170 ml melk

100 ml vann

160 gr potetmel

80 gr hvetemel

6 gr tørrgjær

en halv teskje bakepulver

solsikkeolje til steking

----

seks skiver engelsk filetbacon

to spiseskjeer ekte lønnesirup

fire egg

cherrytomater & maldonsalt

Varm opp melken forsiktig og bland sammen potetmel, hvetemel og gjær i en bolle. Hell over varm melk og vann og pisk det hele sammen til en jevn røre. Dekk bollen med plastfilm og la den står på kjøkkenbenken i halvannen til to timer.

Legg cherrytomatene i en liten form og dryss på saltet. sett de i ovnen ved 200 °C, etter ti minutter tar du de ut og lar de hvile. Skru ovnen ned til 160 °C.

Pisk en teskje havsalt og bakepulveret inn i røren og varm opp en teflonpanne med omlag to spiseskjeer solsikkeolje. Plasser to ringformer i pannen og bruk en liten øse til å fylle dem. La de stivne på toppen før du forsiktig løfter vekk formen og flipper dem over på andre siden. La de få en pen gyllen farge på den andre siden og genta prosessen. Hold de varme på rist i ovnen mens de andre steker.

Bruk den samme pannen til å steke baconet i, når det er klart heller du over lønnesirup og holder dette lunt i ovnen sammen med crumpets. bruk ringformene til å steke eggene i og anrett crumpets, bacon og egg sammen med de bakte tomatene.

Server nytrukket kaffe og juice til for den perfekte frokosten.