© 2010–2019 Millas Mat

Posh Chipotle baked beans

Hvordan gjøre en boks tomatbønner om til noe helt spesielt? Du kan forsøke denne oppskriften som består av å lage en saus med litt mer smak og spenst tilsatt gode ting som løk, hvitløk og bacon samt mexicansk chipotle. Chipotle er jalapenos som har blitt røkt og tørket for å gi de en mer intens og dypere aroma. Det selges som både hele chilier og malt til fint pulver og jeg kjøper det hos en engelsk nettbutikk siden det er ikke er så lett å finne i Norge. Krydder på nett er rimelig i innkjøp og gjør underverker for all slags mat.

Posh Chipotle baked beans

Ingredienser

frokost for tre:

en liten finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

100 gr tykt bacon i terninger eller lardons

en boks (400 gr) cherrytomater

en halv dl vann (skyll ut av boksen)

en halv til en teskje malt chipotlechili eller ancho

havsalt og sort pepper etter smak

en halv teskje sukker

en teskje paprika

to spiseskjer grillsaus

en teskje Dijon

en boks (400 gr) hvite bønner i tomatsaus

frisk finhakket bladpersille

toast og speilegg til servering

Sett en stor stekepanne på litt over middels varme og smelt litt smør. Når det freser godt tilsetter du løk og hvitløk og steker det inntil det hele begynner å mykne. Ha i bacon og la det få fin farge. Rør ofte og pass på varmen.

Tilsett cherrytomater og skyll ut av boksen med vannet. Tilsett litt havsalt, pepper, sukker, chili, paprika, grillsaus og Dijon og kok opp. La det redusere seg ned til en fyldig saus og knus cherrytomatene med baksiden av en sleiv. Etter omlag ti-femten minutter heller du av mesteparten av sausen fra bønnene og rører de inn. Kok opp på nytt og smak til med mer havsalt eller pepper om det er nødvendlig. Rør inn persillen.

Anrett bønnene på ristet grovbrød og server med speilegg. Bønnene kan også spises alene som en egen rett.