© 2010–2021 Millas Mat

Persisk omelett med ferske tomater

et matminne fra Marjane Satrapi

Det persiske kjøkkenet er fullt av friske råvarer og denne omeletten er spekket med mild løk og ferske tomater. Server den sammen med mykt flatbrød eller toast og du har en lekker frokost på ikke mye over ti minutter. Oppskriften har jeg rekonstruert fra et intervju gjort med den iranske forfatterinnen og illustratøren Marjane Satrapi som har dette som sin frokostfavoritt.

Ingredienser

omelett for to:

en stor banansjalott

et fedd finhakket hvitløk

en spiseskje smør til steking

en spiseskje solsikkeolje til steking

to modne plommetomater

fire egg

en knivsodd malt gurkemeie

havsalt og sort pepper etter smak

noen få blader frisk koriander

Sett en panne på litt over middels varme og tilsett smør og olje. Skjær sjalottløken i tynne skiver og ha den over i pannen. La den frese lett mens du grovhakker tomatene og tilsett også disse i pannen. La de frese sammen med løken og når tomatene begynner å myke tilsetter du gurkemeien og rører den godt inn.

Pisk sammen eggene i en liten bolle og krydre de godt med havsalt og pepper. Hell de over tomatene og løken og drei på pannen så eggemassen fordeler seg jevnt. Nå kantene på omeletten begynner å stivne løfter du på den med en stekespade og tilter på pannen så den rå eggemassen renner ned på undersiden og blir kokt.

Når omeletten har så å si si stivnet helt flipper du den ene halvdelen over den andre og sklir den over på et lite fat. Garner med litt frisk koriander og server den rykende varm.