© 2010–2022 Millas Mat

Panini med salami og paprika

et historisk smørbrød

Lunsj med smak av Italia, jeg kan tenke meg verre ting. Dette er et smørbrød som ble utviklet i Milano mot slutten av 1950- tallet og ble raskt svært populært. Forløperen til denne smørbrødet, en precursor finnes i kokebøker fra 1500-tallet. Har du et grilljern eller vaffeljern kan du selvfølgelig bruke det til å steke smørbrødene i slik jeg har gjort på bildet.

Ingredienser

en rød paprika i tynne strimler

to fedd hvitløk i tynne skiver

olivenolje

to panini eller ciabatta delt i to på langs

seks skiver salami

litt frisk hakket basilikum

en spiseskje ristede pinjekjerner

en endivie skåret i fire båter

litt parmesan eller pecorino skjært med potetskreller

Sett ovnen på 180 °C og legg et stykke folie på stekeristen. Legg paprika og hvitløk i en liten haug på midten av folien og ha noen dråper olivenolje over, miks lett sammen og spre det litt utover. Legg brødet med snittflaten ned på folien og grill de i noen minutter til de har fått en lett gyllen farge. Ta de ut av ovnen, men la paprikaen ristes i ovnen i enda noen minutter til de begynner å bli noe brune.

Legg brødet tilbake på folien med snittflaten opp, ha på salami og basilikum, legg paprikablandingen på toppen, ha på pinjekjernene og endivien og drypp på litt mer olivenolje. Når salaten begynner å bli brun og har falt litt sammen er den ferdig. Ta brødlokkene ut av ovnen så snart de er ferdig ristede. Ta smørbrødene ut av ovnen, legg på ost og ta brødlokkene på toppen og server straks.