Panettone french toast

bruk opp julekaken

Hvis du har mer panettone igjen etter julefeiringen så er dette den perfekte anledningen til å lage en dekadent frokost. Dette må sies å være litt av en juleklassiker i de italiensk-amerikanske miljøene og du finner den på frokostbordet i mange hjem. Det er også god økonomi i å bruke opp rester og du trenger panettone som ikke er helt superfersk for å få en ekstra sprø og lekker toast. Server gjerne med syltetøy, frisk frukt eller marmelade på. Forsøk gjerne med revet muskat eller revet ingefær i eggeblandngen for litt ekstra variasjon.

Ingredienser

fire skiver daggammel panettone

to egg

to dl melk

en klype havsalt

en teskje sukker

1/4 teskje ekte vaniljesukker

to klyper malt kanel

smør til steking

siktet melis

Fremgangsmåte

Skjær opp panettonen i centimetertykke skiver og legg de i en dyp form. Pisk sammen egg, melk, havsalt, sukker, vanilje og kanel og hell dette over i formen. La panettonen ta til seg mest mulig av væsken og snu de en gang så de blir helt dynket.

Legg et stykke bakepapir på en stekeplate og sett ovnen på 170 °C. Smelt et par spiseskjeer smør i en teflonpanne og stek to stykker panettone til de er lys gylne. Legg de over på stekeplaten og stek de to siste. La de ettersteke i ovnen i omlag ti minutter og server de straks med et melisdryss.