© 2010–2022 Millas Mat

Ost og skinkemuffins

nok en godbit til matpakken

Disse muffinsene bærer sitt navn med rette for de inneholder mye ost. De som er vant til å bake muffins som dette vil legge merke til at de bakes uten olje eller smør, og det trengs heller ikke pga. osten. Du kan bruke den osten du selv ønsker, bland gjerne flere typer og bruk opp rester. Det samme kan du gjøre med skinken, men er den veldig salt bør du være forsiktig med å tilsette mer salt i røren. Du kan også toppe muffinsene med havregryn eller frø av alle slag.

Ingredienser

gir åtte store "american-size" muffins:

200 gr revet ost + litt ekstra til topping

250 gr hvetemel, bland gjerne grovt og fint mel

to teskjeer bakepulver

en teskje havsalt

tre teskjeer tørket oregano

to teskjeer malt paprika eller spansk pimenton

ca, 100.150 gr skinke

tre dl Kesam Original (et beger)

fire egg

litt melk til justering av røren om nødvendig

Sett ovnen på 195 °C og sett opp åtte papirformer på muffinbrettet.

Riv osten og ha den over i en romslig bakebolle. Husk å legge av det som skal på toppen av muffinsene før steking. Tilsett alt melet samt bakepulver, havsalt og krydderier og miks det hele godt sammen. Dette gjør at osten dekkes av et tynt lag mel og sikrer jevn fordeling i røren.

Pisk sammen kesam og egg og hell dette i før du mikser det lett sammen. Tilsett skinken og ev. litt melk om røren virker for tykk. Igjen, ikke miks mer enn nødvendig, da blir de ferdige muffinsene seige.

Fordel røren i formene og topp med revet ost. Stek muffinene i ca. 30 minutter og sjekk med en liten kniv at de er gjennomstekte. La de avkjøle seg på rist før frysing.