© 2010–2020 Millas Mat

Nutellapannekaker med bær

ikke et kjøkkenskap uten et glass Nutella

Nutella var for inntil få år siden ganske vanskelig å finne i norske butikker og var en typisk ting man kun spiste når man var i utlandet på ferie. Mange kjøpte med flere glass hjem og mange handlet de etterhvert online. Men ting går jammen fremover og nå finnes de i mange butikker. Her følger en italiensk oppskrift på pannekaker med denne hasselnøttherligheten.

Nutellapannekaker med bær

Ingredienser

gir mellom tolv og femten små tykke pannekaker:

225 gr hvetemel

en spiseskje bakepulver

en klype havsalt

en teskje sukker

tre sammenpiskede egg

30 gr smeltet og avkjølt smør

to dl melk

tre til fire spiseskjeer Nutella

friske bær og et dryss melis til servering

Hell alle ingrediensene til pannekakerøren sammen med Nutella i en blender eller en prosessor og kjør ale sammen til en glatt røre. Må du lage røren for hånd trenger du en ballongvisp eller lignende og litt tålmodighet for å piske ut Nutella skikkelig. Denne røren blir tykk med nesten samme konsistens som en kakerøre.

La røren svelle i noen minutter mens du varmer en teflonpanne til noe under middels varme. Disse pannekakene trenger litt tid på å bli gjennomstekte.

Stek små tykke pannekaker ved å legge en spiseskje røre i pannen. Når de begynner å boble på toppen og er tørre rundt kanten må du snu dem og gi de omtrent like lang tid på andre siden. Jeg bruker en ringform i pannen for å få de ekstra høye og fine. Hold de varme i ovnen ved 150 °C mens du steker opp.

Server de med friske oppskjærte jordbær og et lett melisdryss.