Monte Cristo sandwich fra Blue Bayou

oppskrift fra Disneyland

Her kommer oppskriften på de originale og etterhvert så berømte Monte Cristo sandwich som serveres på en av Disneyland Resort i Anaheim Californias mest kjente resturanter, Blue Bayou. Hvis du vil ha disse så tett opptil originalen som mulig så bruk sveitserost. Jarlsberg er et fullgodt alternativ. Dette er en dekadent frokost for en spesiell anledning og tar litt tid å lage. Dette serveres sammen med en liten dipskål med solbærsyltetøy hvis du spiser dette i fornøyelsesparken. Jeg har forsøkt denne komboen og enn så rart det høres ut så fungerer det veldig godt sammen.

Ingredienser

røren:

to dl vann

to egg

80 gr hvetemel

en halv teskje bakepulver

to klypet havsalt

----

seks skiver daggammel loff

tre skiver ost

tre skiver røkt kalkun

tre skiver røkt skinke

sort pepper etter smak

et dryss melis

solbærsyltetøy

en halv liter solsikkeolje eller annen nøytral olje til steking

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, vann, hvetemel, havsalt, pepper og bakepulver i en liten bolle og sett det til side. Lag to smørbrød på denne måten: loff, skinke, ost, kalkun og en skive loff på toppen. Del de hva hjørne til hjørne så du får fire trekantsmørbrød. Fest de med en tannpirker i tre (uten mintsmak).

Varm oljen til 180 °C og dynk brødet godt i røren. Dette forhindrer at brødet begynner å suge til seg olje under steking, noe som vil gjøre retten helt uspiselig. La de steke i to minutter eller der omkring før du vender på dem. Snu på de flere ganger inntil de er lys gylne, ta de ut og la de renne av seg litt på kjøkkenpapir. Fjern tannpirkerne, og server de med et lite dryss melis og syltetøy.