© 2010–2021 Millas Mat

Lunsjterte med tomat, squash, feta og balsamicosirup

butterdeig gjør det enkelt

Jeg vet at man kan lage sin egen butterdeig men selv ikke jeg går så langt i min kulinariske ferd at jeg gir meg i kast med det. Min finner jeg i frysedisken men jeg kjøper kun den typen som er laget på ekte smør - ikke margarin. Denne terten er full av sommerens beste smaker, grillede grønnsaker, salt feta, søt balsamico og frisk basilikum. Den perfekte sommerlunsj.

Ingredienser

gir en stor terte:

seks plater butterdeig, tint

en dl revet parmesan

en halv squash i små terninger

tjue cherrytomater, delt

havsalt og sort pepper

smuldret fetaost

opprevet frisk basilikum

----

balsamicosirup:

0,6 dl balsamico

en spiseskje lønnesirup

en klype hver av havsalt og pepper

Legg er stykke bakepapir på stekeplaten og legg de frosne butterdeigplatene utover. Skjær de til så de passer og la de tine helt. Bruk fingertuppene og klem de godt sammen til et lag. Prikk underlaget godt med en gaffel men la det v're igjen en kant rundt hele på omlag halvannen cm.

Sett ovnen på 205 °C og skjær opp squash og tomater. Riv parmesan og dryss over hele den delen av butterdeigen du prikket. Fordel squash og tomater oppå og krydre godt med havsalt og pepper. Sett terten i oven og bak den i omlag 30 minutter. Følg godt med mot slutten så den ikke blir for brun men det er viktig at den blir stekt skikkelig.

Mens terten er i ovnen koker du opp balsamico, lønnesirup, havsalt og pepper til en lett seig sirup. Tre til fire minutters koketid pleier å være bra, den vil tykne mer mens den avkjøles.

Når terten er ferdigstekt smuldrer du over feta, revet basilikum og bruke en skje til å dryppe balsamicosirup over det hele. Bruk bakepapiret til å skli terten over på en skjærebrett, kutt opp i passende biter og server den lun.