© 2010–2020 Millas Mat

Laksepostei med kremost og vårløk

perfekt til bagels

Denne posteien er virkelig en helt super frokost. Oppskriften er min egen og du kan fint bruke laks fra gårsdagens middag. Vil du lage denne ekstra flott så kan jeg trygt anbefale Salmalaks. Denne posteien kan også lages med røkelaks og masser av frisk dill og vil du ikke bruke pepperrot kan du gjerne bytte den ut med hvitløk.

Ingredienser

300 gr kald kokt eller posjert laks

to til tre spiseskjeer Philadelphia naturell kremost

havsalt og sort pepper etter smak

friskpresset sitronsaft etter smak

noen dråper tabasco

to finsnittede vårløk

to spiseskjeer frisk finhakket persille

en halv til en teskje revet pepperrot

Den letteste måten å lage dette på er å bruke en prosessor. Begynn med laksen og skrap av alt det brune fettet på undersiden av fisken. Dette smaker bittert og harskt og er ikke noe du vil ha med i posteien.

Hakk fisken grovt opp og ha den over i miksebollen og tilsett kremost, vårløk og persille og krydre med litt salt og pepper og noen få dråper Tabasco sammen med litt sitron og pepperrot. Kjør alt sammen i noen få sekunder og smak på den før du ev. tilsetter mer av ingrediensene og kjører massen i prosesoren i noen sekunder til.

Skrap alt innholdet fra bollen over i en tett beholder og la den sette seg i kjøleskapet i minst en time før servering så smakene får blendet seg godt sammen.