Kyllingpâté fra The Happy Chicken

god påleggsalat

Kyllingpateer blir ofte laget med kyllinglever- noe jeg ikke er videre begeistret for så jeg ble veldig glad når jeg fikk smake en type smøremyk pate helt uten lever (og aspik). Denne varianten har kremost i seg og andre gode smaker som sitron, tabasco og sherry. Server den på godt grovt brød med friske timianblader og legg gjerne litt salat på brødet. Husk også at dette må du lage dagen i forveien for at den skal stivne litt og at smakene skal få satt seg skikkelig.

Ingredienser

400–450 gr finhakket stekt eller posjert kyllingbryst

200 gr kremost naturell (jeg bruker Philadelphia Light)

en finhakket rødløk

en finhakket vårløk

en spiseskje tørr sherry (kan sløyfes)

to spiseskjeer majones

saften av en halv sitron

noen få dråper tabasco

havsalt og sort pepper etter smak

en knivsodd paprikapulver

litt revet muskatnøtt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Finhakk kyllingkjøttet, løken og vårløken så fint du kan. Det er viktig at det er godt hakket opp så har du en prosessor er den gull verdt til jobber som dette. Ha alt over i en bolle og miks inn kremosten. Tilsett deretter majones og sitron sammen med sherryen hvis du bruker det.

Smak deretter til med salt og krydderier men vær litt forsiktig siden smakene forsterker seg endel under kjøling. Ha heller i litt mindre enn det du tror du trenger.

Ha blandingen over i en form eller en ramekin kledd med plastfolie. Dekk den godt med mer plastfolie og sett de kaldt i et døgn. Den er holdbar i to til tre døgn i kjøleskap.