© 2010–2020 Millas Mat

Kokte egg

back to basics

Å koke det perfekte egg er en kunst, og her er metoden for å få det akkurat slik du vil ha det. Husk også å sette frem ditt aller beste salt på bordet. Forsøk gjerne salvie- eller estragonsalt som du kan finne i ulike spesialbutikker eller kjøkkenutstyrsbutikker. Det er absolutt verdt de ekstra kronene. Hver gang jeg har publisert dette bildet på ulike digitale plattformer kommer det spm. om hvor eggeglassene er fra- de er fra Indiska til den nette sum av en tier pr. stykk.

Kokte egg

Ingredienser

ferske egg

vann

havsalt

Bruk romtempererte egg og ikke stikk hull på dem. Før trodde man at det minsket sjansen for at de skulle sprekke men det øker faktisk sjansen for det i og med at skallet blir svekket.

Kok opp vann, nok til at de står like under eggene. Ikke tilsett salt i vannet og bruk en spiseskje til å legge eggene nedi.

  • Bløtkokte egg: 3-4 minutter
  • Smilende egg (stivnet plomme i kantene): 5-6 minutter
  • Hardkokte egg: 10 minutter

Skal egget spiser straks rett fra skallet med teskje er det ikke nødvendig å legge det i kaldt vann men hvis du skal skrelle dem eller at frokosten ikke er helt klar bør de ligge i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen inni egget.

Når du skal skrelle egget så begynn med den butte enden hvor luftboblene er og hold egger under rennende kaldt vann mens du skreller, det gjør at skallet slipper mye lettere.