Kokos og nøttegranola fra Skafferiet

yoghurtens bestevenn

Granola av slik kvalitet som dette er det ikke lett å finne i butikkene her til lands. Du må nok lage den selv men heldigvis er det enkelt og ingrediensene får du i de aller fleste matbutikkene uten de store krumspringene. Denne oppskiften balanserer det søte og det salte med smaken av nøtter og havre, og den er ikke mer arbeidskrevende enn at du orker å lage den søndag kveld - klar til den kommende arbeidsuken.

Ingredienser

en stor porsjon:

560 gr store havregryn (ikke snarkokte)

100 gr kokosmasse

en dl flytende akasiehonning eller lønnesirup

200 gr hakkede nøtter (bruk de du selv liker)

85 gr lys brunt sukker

1,75 dl vanlig olivenolje eller annen nøytral olje

en drøy teskje finknust havsalt

Fremgangsmåte

Finn frem en stor blandebolle og ha i sukker, olje, honning og havsalt og rør det godt sammen. Tilsett kokos og de hakkede nøttene og vend dette godt inn før du har i havregrynene.

Sett ovnen på 150 °C og kle en stor langpanne med bakepapir.

Bruk begge hendene og gni alle ingrediensene godt sammen så alle grynene dekkes av honningH, kokos - og nøtteblandingen. Her er dine egne hander det beste redskapet. Bruk litt tid på denne prosessen så alt mikses godt og spre det utoover langpannen i et jevnt lag. Gi granolaen ca. 30-40 minutter i ovnen og vend på blandingen hvert 10. minutt.

La granolaen avkjøle seg helt på brettet så den blir sprø før du knekker den opp og har den over på et stort glass eller en lufttett boks. Den holder seg i en drøy uke så lenge den oppbevares mørkt, tørt og kjølig.

Serveres med kald melk eller din favorittyoghurt og gjerne noen friske bær.