Julens beste muffins

nå er det julemorgen

Denne oppskriften er en versjon av gingerbread muffins som i på de britiske øyene ofte bakes til frokost på 1. juledag. Mål opp alle de tørre ingrediensene kvelden før så hele prosessen krever minimal innsats fra deg morgenen etter. De som har sett filmene om Harry Potter har kanskje observert at disse serveres til frokost når det nærmer seg jul på Hogwarts. Der er de like essensielle som te, toast og et og annet flyvende spøkelse.

Ingredienser

250 gr hvetemel

tre teskjeer bakepulver

100 gr sukker

en teskje malt kanel

en kvart teskje revet muskat

saft og revet skall av to klementiner

omlag 1 1/4 dl helmelk

75 gr smeltet smør

et stort egg

175 gr tørkede tranebær eller grovhakkede valnøtter (kan sløyfes)

tre teskjeer lys brunt sukker til topping

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C og plasser tolv papirformer oppi et muffinbrett. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett revet skall fra klementinene sammen med tranebærene. Rør alt lett sammen så bærene dekkes av melblandingen – dette forhindrer at de synker til bunns under steking.

Press saften fra frukten oppi et litermål og hell på melk til du når to dl. Tilsett deretter egget og det smeltede smøret og pisk alt godt sammen med en gaffel.

Hell denne blandingen oppi melblandingen og rør det lett sammen, det er bare fint om røren er klumpete da dette gir luftigere muffins. Fordel røren i formene, strø brunt sukker på toppen og stek muffinsene i ca. 20–25 minutter. Kjenn etter med en kakenål at de er gjennomstekte. Nytes lunkne som de er, eller på skikkelig britisk vis med nytrukken te, smør og marmelade til.