© 2010–2022 Millas Mat

Fransk picnicbaguette

en tartine for den turglade

En meget god og mettende baguette med stekte grønnsaker som smaker av den franske landsbygda. I Frankrike kalles disse for en tartine og dette er ypperlig tur- eller picnicmat og dens skaper var den nå avdøde Jennifer Paterson. For de som ikke har sett serien Two Fat Ladies så bør dere ta dere en tur på YouTube. Jennifer var en dame med en stor kropp og en stor personlighet. Hun var meget dyktig kokk og særdeles underholdende med en utpreget fiendtlighet mot vegetarianere, en whiskeygrov sangstemme og et oppkomme av historiske innspill og morsomme kommentarer innimellom kokkeleringen. Tilsett gjerne finhakket ansjos og sorte oliven i fyllet om du ønsker en skarpere smak.

Ingredienser

en baguette (del den i to om den er veldig lang)

en rød paprika

en grønn paprika

en moden plommetomat

vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

en halv teskje urtekrydder

en skive aubergine eller tre skiver squash

Grill paprikaene under grillelementet i ovnen til de er svarte på utsiden, snu på dem innimellom. Legg de på en tallerken for rask avkjøling og skrell de deretter med hendene. Vær nøye med å rense ut frøene og skjær de deretter i grove strimler.

Stek baguetten hvis du bruker den typen som er halvstekte. Del den i to på langs og grav ut noe av innmaten. Varm litt olje i en panne og stek den grovhakkede tomaten i noen minutter, tilsett deretter paprikaen, aubergine/squash og urtene. La det frese i noen miuntter og tilsett innmaten fra brødet. Smak til fylletmed salt og pepper.

Fyll baguetten, bruk en kniv eller en skje og stamp det godt nedi. Legg på toppen og pakk inn baguetten i mat- eller bakepapir. Surr hyssing rundt for å holde den på plass og legg baguetten i press en times tid. Dette er viktig for at smakene skal få utvikle seg.