Japansk retrofrokost anno 1940

Inoda Coffee, Tokyo Station

Den lille kafeen Inoda Coffee har servert denne typen frokost siden 1940 og den ble i sin tid utviklet for å tilfredstille amerikanske soldater stasjonert i Japan. De var ikke like begeistret for ris, misosuppe og natto som sin start på dagen. Frokosten er fortsatt på menyen og er så populær at mange japanere oppsøker stedet pga. av retrofrokosten.

Ingredienser

fire små pølser snittet i tuppene

fire skiver røkt skinke

litt smør til steking

----

kremet eggerøre:

fire egg

fire spiseskjeer fløte

havsalt og sort pepper etter smak

finsnittet frisk gressløk

----

snittet sommerkål eller grønn hagesalat

cherrytomater

croissanter

cappucino & juice til servering

Fremgangsmåte

Begynn med å steke eller varme croissantene. Jeg kjøper de rå i frossen tilstand og da skal de i ovnen i omtrent en halvtime så jeg pleier å begynne med dem.

Sett en panne på medium varme og snitt pølsene, stek de pent gylne og hold de varme på en ildfast tallerken i ovnen, stek skinken lett og legg den sammen med pølsene. Ha ovnen på ca. 100 °C.

Snitt opp kålen og vask cherrytomatene. Pisk sammen egg, fløte, havsalt, pepper og gressløk i en bolle og tilsett litt mer smør i pannen du brukte til pølsene. Hell i eggemassen og skyv den inn mot midten etterhvert som eggene stivner.

Anrett og server med kaffe, juice og varme croissanter. Ha gjerne litt frisk frukt til også feks. kiwi og nektarin eller det som er ferskt og i sesong.