© 2010–2021 Millas Mat

Japansk omelett

fra det travle Tokyo

Denne omeletten så jeg ble laget på tv i et sånt tempo at jeg måtte se klippet fire ganger for å få med meg oppskriften. Teknikken som beskrives her gir en utrolig saftig og silkemyk omelett. Damen som demonstrerte denne retten hadde et liten bod midt i Tokyos businessområde. Der var det en hel gate som bestod av slike utsalg hvor hver bod hadde sin egen spesialitet og dette var hennes.

Ingredienser

til en omelett:

tre egg

100 gr sopp i skiver

75 gr bacon i terninger

en spiseskje lys soyasaus

en spiseskje mirin (søt risvin)

sort pepper etter smak

en finsnittet vårløk

en spiseskje finhakket frisk koriander

en halv rød finhakket chili

rykende varm sushiris

Sett over vann til risen og tilsett litt havsalt i vannet. Mens risen koker steker du bacon i en liten panne med litt olje og steker soppen sammen med baconet de siste minuttene. Dra pannen av platen og la den stå. Pisk sammen egg, soyasaus, mirin, pepper, koriander, vårløk og chili i en liten bolle.

Når risen er ferdigkokt lar du den dampe av seg mens du setter pannen tilbake på platen og får opp varmen. Fordel risen i serveringboller og slå eggeblandingen i pannen. Rist på pannen og la eggestanden sette seg i bunnen. Fold omeletten og skli den over på toppen av risen og server. Den dampende varme risen vil ferdigsteke omeletten på få sekunder. Serveres straks med et ekstra dryss frisk koriander.