© 2010–2020 Millas Mat

Japansk frokostomelett

oppskrift fra Kyoto

Denne oppskriften ble gitt til meg fra en av mine japanske studievenninner. Hennes mor som bor i Kyoto pleier å servere dette til frokost ganske ofte og det er også en populær lunsjrett som selges i de utallige små spiseriene i forretningsstrøkene i store japanske byer og i kantiner. For noen virker det sikkert rart og spise chili og løk til frokost men dette blir slettes ikke sterkt, bare veldig godt.

Ingredienser

omelett for to:

to spiseskjeer mais- eller solsikkeolje

fire til fem egg

en finhakket rød chili uten frø

en håndfull frisk koriander

to vårløk

halvannen til to spiseskjeer lys soyasaus

sort pepper etter smak

Knekk eggene i en bolle og tilsett tre spiseskjeer isvann, soyasaus og pepper. Ikke pisk det sammen riktig ennå.

Siden dette er en frokostrett så finner jeg frem den lille kvernen til stavmikseren og finhakker vårløk, koriander og chili og tilsetter dette oppi eggene. Om du ikke har noe mekanikk som kan hjelpe deg så må du i det minste hakke opp alt skikkelig fint og da er det lurt å gjøre dette kvelden før og oppbevare det i en liten boks i kjøleskapet. Denne omeletten blir ikke så god hvis det er svære biter av vårløk og chili i den.

Varm opp oljen på middels varme i en teflinpanne og pisk eggeblandingen lett sammen før du heller den i pannen. Skyv massen inn mot midten av pannen og rist litt på pannen når du ser den stivner langs kantene. Forsett og skyv massen mot midten så det som fortsatt er flytende renner ned i pannen.

Fold den over og skli den over på en tallerken. Du kan servere den over sushiris med strimlet kylling og ekstra chilisaus som lunsj men jeg synes dette er så godt med varme bagels til som frokost.