Grove muffins med purre og skinke

gode og mettende matmuffins

Til matboksen på jobb eller skole, i piknikkurven om sommeren eller som kveldsmat til en kopp te. Disse er nydelige når som helst på dagen og de tåler godt å fyses. Dette er en bearbeidet versjon av en amerikansk oppskrift men jeg har gjort om litt på fyllet og byttet ut vanlig melk med kun rømme, noe som gjør de saftigere og mer holdbare. Du kan variere fyllet etter hva du selv liker men husk at det meste bør stekes først. Tilsett gjerne litt Colmans sennepspulver i røren for eksta god smak eller litt Worchestershiresauce hvis du kjenner at det trengs. Lag gjerne en dobbel porsjon for disse er holdbare i fryseren i minst tre uker.

Ingredienser

gir seks til åtte store muffins:

tre dl hvetemel

tre dl grov sammalt hvete eller siktet rug

en teskje finknust havsalt

to teskjeer bakepulver

en klype tørket oregano

en klype tørket timian

50 gr smeltet smør

fire egg

tre dl rømme eller creme fraiche

en liten purre i tynne skiver

100-150 gr strimlet spekeskinke

fem finhakkde soltørkede tomater

75 gr fetaost i terninger

en finhakket rødløk

litt smør til steking

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C og finn frem seks store eller tolv små stive papirformer. Bruk gjerne et muffinbrett om du har det.

Skjær opp purren i tynne skiver og finhakk løken. Fres de i smør så de faller sammen og blir myke og tilsett spekeskinke og soltørket tomat. Smak til med havsalt og pepper og la fyllet avkjøle seg litt. Bland sammen melsortene, havsalt, tørkede urtekrydder og bakepulver i en bolle og lag en fordypning i midten. Tilsett rømme, smeltet smør og egg og rør alt raskt sammen til en lett klumpete røre. Vend inn innholdet fra pannen sammen med fetaosten til slutt.

Fordel røren i formene og bak de små i ca. 15 minutter, lager du store blir steketiden ca. 25–30 minutter.