© 2010–2022 Millas Mat

Greske lunsjmuffins med fersk spinat

noe godt til matpakken

Om søndagene synes jeg det er fint og bake noen godbiter til den kommemde ukes matpakker & lunsjbokser. Disse muffinsene er bakt med mye grovt mel som gjør de sunne, syrnet melk og rømme som gjør de saftige og holdbare og med frisk spinat og smaker fra en klassisk gresk salat. Alt dette i en muffin - bedre blir det ikke. Disse kan du pakke i fryseposer, så er det bare å ta ut fra fryseren og legge i vesken om morgenen før du går. Når det er lunsj er den tint og klar til å spises. Ikke noe stress med å smøre skiver og mer tid til å nyte frokosten din.

Ingredienser

gir åtte store muffins:

tre dl hvetemel

tre dl finmalt rugmel

to dl grov sammalt hvete

to teskjeer bakepulver

tre teskjeer Colmans sennepspulver

en teskje finmalt havsalt

fire egg

tre dl lettrømme

en dl skummet kulturmelk

en dl solsikke- eller rapsolje

syv til ti finhakkede soltørkede tomater

omlag ti finhakkede sorte oliven

250 gr frisk spinat

100 gr smuldret fetaost

Ha spinaten i et dørslag og skyll den godt under rennende kaldt vann for å fjerne evt. sand. Hell deretter over en liter kokene vann så den forveles litt og skyll den i kaldt vann en gang til. Klem ut vannet så godt du kan og legg spinaten over på en fjøl. Hakk den fint opp og hakk også opp soltørkede tomater, oliven og fetaost.

Sett ovnen på 200 °C og sett opp et stort muffinbrett med store papirformer oppi.

Bland sammen alle meltypene og de øvrige tørre ingrediensene i en romslig bakebolle og lag et krater. Pisk sammen egg, rømme og kulturmelk og hell dette i sammen med oljen. Bland det hele lett sammen og vend inn spinat, tomater, oliven og fetaost. Ikke rør mer enn nødvendig. Ingrediensene skal bare fordeles jevnt røren.

Fordel røren i formene ved hjelp av to spiseskjeer og bak de i omlag 25-30 minutter. Sjekk med en kniv at de er gjennomstekt og la de avkjøles helt før de pakkes og fryses.