Gresk omelett

med inspirasjon fra The Nighthawk Diner i Oslo

Oppskriften er mer eller mindre selvutviklet med litt inspirasjon fra frokostmenyen på Nighthawk i Oslo. Den er nydelig som en mettende frokost eller som en god lunsj og du kan gjerne servere en enkel sidesalat til. Kombinasjonen rødløk, tomater, fetaost og frisk oregano er alle elementer vi finner i en typisk gresk salat og spinaten gir ekstra god smak. Denne omeletten gir deg dermed en liten sommerfølelse uansett på året og det kan da bare være en god ting.

Ingredienser

omelett for to:

fire egg

havsalt og sort pepper etter smak

tre spiseskjeer isvann

75 gr fetaost, smuldret

150 gr skylt fersk spinat

en halv rødløk i tynne skiver eller en banansjalott

seks til åtte cherrytomater delt i to

frisk oregano, rosmarin eller timian

litt smør til steking

Fremgangsmåte

Sett en teflonpanne på middels varme og tilsett litt smør. Mens det smelter skjærer du opp løken og har den over i pannen. Rør litt og la den falle sammen og bli myk. Tilsett de delte cherrytomatene og skyll spinaten godt under rennende kaldt vann. Knip av de groveste stilkene og ha den over i pannen. La den falle sammen og etterhvert vender du den inn sammen med løken og tomatene.

Pisk sammen egg, isvann, salt og pepper i en liten bolle. Hell eggemassen over grønnsakene i pannen og smuldre i fetaosten. Rist på pannen så det rennende egget legger seg under egget som allerede er stivnet og etterhvert som omeletten setter seg i kantene løfter du på den så de ukokte eggene renner nedi pannen. Etter noen få minutter er omeletten klar og foldes over. Dryss over friske urter og server med toast og smør.