© 2010–2022 Millas Mat

Granola William med tørket frukt og mørk sjokolade

min manns favoritt

Dette er min egen oppskrift som jeg skreddersydde til min mann så jeg puttet derfor bare oppi ting han liker. Skal en granola bli god må du finne balansen mellom frø, nøtter og gryn samt det søte og det salte. Man må også sette av tiden det tar på å riste det tørt i ovnen så all fuktigheten forsvinner. Hvis ikke vil granolaen mugne etter kort tid. Dette kan du nyte med melk, kefir eller yoghurt og gjerne friske bær eller annen frukt. Dette er så uendelig mye bedre enn mange ferdigkjøpte granola som (skal jeg være ærlig) kan minne om sagflis og ikke er verdt prisen.

Ingredienser

fire dl havgregryn, ikke lettkokte

en dl sesamfrø

en dl linfrø

to dl solsikkekjerner

200 gr hakkede nøtter (bruk det du liker)

en knivsodd kanel

tre spiseskjeer lys brunt sukker, honning eller lønnesirup

tre spiseskjeer solsikkeolje

to dl vann

100 gr grovhakket mørk sjokolade (70%)

125 gr tørkede tranebær

Sett ovnen på 175–190 °C og kle en langpanne med bakepapir. Bland sammen havregryn, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner, hakkede nøtter, kanel og brunt sukker. Det letteste er å bruke hendene. Tilsett deretter olje og vann og rør godt med en spiseskje. Bruk deretter til en slikkepott til å spre massen utover langpannen.

Sett brettet inn i ovnen og la det stå i ti minutter, ta deretter brettet ut og rør opp massen godt, spre den utover på nytt og sett inn brettet i nye ti minutter. Gjenta denne prosessen til massen er helt tørr i konsistensen. Mellom fire og fem ganger pleier å holde.

La massen avkjøle seg helt før du mikser inn sjokolade og tørket frukt. Oppbevare grenolaen i tett boks eller på et stort glass. Den er holdbar i inntil ti dager så lenge den ikke står for varmt eller i direkte sollys.