Gordon Ramsays granola

med havre, ris, mandler og gojibær

Jeg har aldri laget granola med puffet ris som en av ingrediensene, men det fungerte utrolig bra og de ble skikkelig knasende sprø i ovnen. En ting du må huske er at du ikke bruker en sterk honning som lynghonning i denne oppskriften, spar den heller til teen din. Dette er utmerket med syrnet melk eller din favorittyoghurt. Lag den på en rolig søndag formiddag og du har frokosten klar til uken som venter.

Ingredienser

200 gr akasiehonning eller annen mild honning

frøene av en fersk vaniljestang

300 gr havregryn, vanlig type

100 gr puffet ris

160 gr blansjerte mandler

75 gr gresskarkjerner

75 gr solsikkekjerner

50 gr linfrø

----

50 gr tørkede tranebær

50 gr gojibær

Fremgangsmåte

Varm honning og vanilje i en liten kjele over medium varme. Den skal ikke koke opp, bare smelte sammen og bli mer rennende i konsistensen.

Bland sammen havre, ris, nøtter, frø og kjerner i en romslig bolle og hell over honningen. Bruk to spiseskjeer til å mikse det hele sammen så alt fordeles godt. Spre blandingen jevnt utover et brett med bakepapir og bak granolaen ved 180 °C i ca. ti minutter. Rør blandingen godt opp og bak i nye ti miutter, rør opp igjen og gi granolaen fem minutter til. La den avkjøles helt så den blir sprø og krekk den godt opp med en spiseskje før du mikser inn tranebær og gojibær. Oppbevar granolaen på et tett glass eller en boks og ikke i direkte sollys.