© 2010–2022 Millas Mat

Frittata med erter, bacon og hvit geitost

en ekstra flott omelett

Dette er en oppskrift fra et matprogram på BBC Lifestyle og jeg tror det er en bearbeidelse fra en rett som opprinnelig ble kreert av Gordon Ramsay. Dette er en virkelig god lunsj for når du har gjester midt på dagen.

Ingredienser

halvannen spiseskje smør

åtte skiver bacon i terninger

200 gr tinte grønne erter

noen få revne blader frisk basilikum

åtte store egg pisket lett sammen

150 gr hvit geitost i skiver

havsalt og sort pepper etter smak

en liten håndfull revet parmesan

en stor håndfull babyspinat

en spiseskje e.v. olivenolje pisket sammen med en spiseskje balsamico

Sett grillen på 250 ° og plasser risten så høyt du kan i ovnen men ikke så høyt at pannen ikke får plass under grillen. Smelt smøret i pannen og stek baconterningene gylne, tilsett ertene og la de frese i et par minutter og ha deretter i basilikum.

Pisk eggene lett sammen, det spiller ingen rolle om det er noen striper synlig med eggehvitte. Hell eggemassen i pannen og drei litt på den så egg, bacon og erter fordeler seg jevnt. Når den begynner å sette seg i bunnen legger du på geitosten i skiver og krydrer med litt havsalt og godt med pepper.

Avslutt med parmesanen og plasser pannnen under grillen i noen få minutter så eggene får satt seg og osten blir lett gyllen. Dette går rasende fort så pass godt på. Miks sammen spinat og vinaigrette og legg på toppen av frittataen før servering.