© 2010–2022 Millas Mat

Frittata med asparges og sopp

frittata di aspargi

Et av vårens sikreste tegn i matveien er asparges og min lokale butikk er full av dem. Riktig fine er de også og med masse god smak. Men sesongen er kort så det er bare å benytte seg av dem nå. En av de enkleste måte å tilberede dem på er i en smakfull frittata som enkelt forklart er en tykk italiensk omelett. Den fungerer som både lunsj og som en lettere middag og blir det litt til overs er den super som frokost også. Vil du lage den vegetarisk er det ikke noe problem å sløyfe pancetta.

Ingredienser

vanlig olivenolje til steking

en bunt grønn frisk asparges, renset

tre ferske champignon, grovhakket

125 gr pancetta, kan sløyfes

seks egg

en drøy dl helmelk

havsalt og pepper etter smak

50 gr finrevet parmesan

to spiseskjeer finhakket bladpersille

Sett ovnen på 180 °C og vask aspargesen godt. Kutt av endestykkene og skjær de opp i skiver på omlag en halv cm. Stek de i omlag ti minutter i rikelig med olivenolje slik at mer eller mindre blir fritert. Det er denne prosessen som gir de ekstra god smak. Når de er klare har du de over i en sil med en lite bolle plassert under. Bruk den fine grønne oljen til å steke sopp og pancetta.

Knekk eggene i en bolle og pisk de sammen med litt havsalt og pepper. Tilsett parmesan og melk og pisk alt godt sammen. Tilsett asparges, sopp, pancetta og finhakket persille og bruk en gaffel til å mikse det hele godt inn i eggemassen.

Plasser pannen tilbake på medium varme og tilsett en spiseskje eller to av oljen. Hell deretter i eggemassen og bruk gaffelen til å fordele grønnsakene raskt utover i et jevnt lag. La deretter frittataen ligge helt i fred og pass på varmen. Når du ser at den begynner å stivne i kantene og boble litt plasserer du den i ovnen og lar den få mellom syv og ti minutter eller til den har stivnet på toppen.

Skli den over på en flatt lokk eller en tallerken som er like stor som pannen og snu den tilbake i pannen. Sett pannen tilbake på lav varme og la den få et par minutter slik at også toppen blir litt stekt.

Skjær den opp i trekanter som en pizza før servering. Her ser du den med frisk ruccolasalat og min basic focaccia.