© 2010–2022 Millas Mat

Fransk bondeomelett -

country french omelet

Denne omeletten fungerer som lunsj eller som middag servert med en liten sidesalat og en bit godt landbrød. Oppskriften er fra et fransk dameblad og ble i 1986 året til årets beste leser-oppskrift. Ulike rester av grønnsaker kan også brukes i denne oppskriften som paprika, rødløk eller vårløk. Rester er perfekte til lunsj dagen etter og fungerer kjempefint i matboksen.

Ingredienser

en finhakket løk

to fedd hvitløk, finhakket

bladene av en kvist frisk rosmarin

fire til fem spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

200 gr kokt potet, kuttet i terninger

150 gr tykt bacon i terninger

to plommetomater, kuttet i terninger

fire til seks egg

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje finhakket frisk persille

75 gr revet Gruyere eller Parmesan

Kjør sammen løk, hvitløk og rosmarin til en finhakket blanding, bruk gjerne en prosessor. Varm oljen i en panne med litt høy kant og sett ovnen på 200 °C.

Del opp potetene i små terninger, krydre de godt med havsalt og pepper og stek de sprø og gyllenbrune i pannen. Legg potetene over på en tallerken. Stek baconet sprøtt og gyllent og legg også dette til side sammen med potetene.

Ha løkblandingen over i pannen og fres den blank og myk. Del tomatene i to, skrap ut kjernehuset med en teskje og del de opp i grove biter. Ha de oppi pannen sammen med løken og vend de inn. Ha poteter og bacon tilbake i pannen og vend alt sammen og spre det deretter jevnt utover i pannen.

Pisk sammen eggene med havsalt og pepper og hell dette over i over. Dryss på osten når eggene har begynt å stivne i kantene og sett deretter pannen inn i ovnen. La den stå til eggene har stivnet og osten er lett gyllen, Dette pleier å ta fra fem til syv minutter. Dryss over finhakket persille rett før servering.