© 2010–2020 Millas Mat

Fransk bondeomelett

en mettende lunsj, perfekt til matpakken

Denne omeletten fungerer som lunsj eller som en lett middag servert med litt salat og en bit brød. Oppskriften er fra et fransk dameblad og ble i 1986 året til årets beste leseroppskrift så dette kan vi vel nesten kalle vintage.

Ingredienser

en finhakket løk

to fedd knust hvitløk

bladene av en kvist frisk rosmarin

fire til fem spiseskjeer vanlig olivenolje til steking

200 gr kokt potet

150 gr bacon i terninger

to modne plommetomater

fire til seks egg

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje finhakket frisk persille

75 gr revet Gruyere eller Parmesan

Kjør sammen løk, hvitløk og rosmarin til en finhakket blanding, bruk gjerne en prosessor. Varm oljen i en panne med litt høy kant og sett ovnen på 200 °C.

Del opp potetene i små terninger, krydre de godt med havsalt og pepper og stek de sprø og gyllenbrune i pannen. Legg potetene over på en tallerken. Stek baconet sprøtt og gyllent og legg også dette til side sammen med potetene.

Ha løkblandingen over i pannen og fres den blank og myk. Del tomatene i to, skrap ut kjernehuset med en teskje og del de opp i grove biter. Ha de oppi pannen sammen med løken og vend de inn. Ha poteter og bacon tilbake i pannen og vend alt sammen og spre det jevnt utover i pannen.

Pisk sammen eggene med salt og pepper og hell dette over i over i pannen. Dryss på osten når eggene har begynt å stivne i kantene og sett deretter pannen inn i ovnen. La den stå til eggene har stivnet og osten er lett gyllen, Dette peier å ta fra fem til syv minutter. Dryss over finhakket persille rett før servering.