© 2010–2020 Millas Mat

Engelsk frokost - the fryup

fra Regency Cafe

En litt ufin fransk matskribent sa en gang at den eneste måten å spise godt på i England var å spise frokost tre ganger om dagen. Ikke akkurat overraskende at en franskmann ville si noe slikt om det britiske kjøkken. Helt fra 1076 har de vært i tottene på hverandre angående makt, giftemål, landområder og Gud vet hva annet de har funnet på å krangle om. Engelsk frokost kommer i flere regionale variasjoner så du kan velge det du liker best. Her er min variant, og er jeg så heldig å finne fine portobellosopp så kommer det også med på tallerkenen. I dag spises dette stort sett kun i helgene på de britiske øyene.

Ingredienser

frokost for to:

fire små pølser, her kan du velge din favoritt

125 gr filetbacon eller vanlig bacon

to portobellosopp eller fire champignioner

en plommetomat eller noen cherrytomater på kvist

to store egg

smør til steking

havsalt og sort pepper etter smak

en boks (400 gr.) tomatbønner, Heinz

toast til servering

Finn frem en stor stekepanne, en liten form kledd med folie og en liten kjele. Sett ovnen på 160 °C og varm litt smør i pannen. Mens det smelter har du bønnene i den lille kjelen og varmer de forsiktig opp. Rør innimellom og ikke la de koke for hardt.

Snitt pølsene lett i skinnet med en spiss kniv og legg de i pannen. Stek de lett gylne på begge sider og legg de over i langpannen. Bun soppen lett og legg de sammen med pølsene. Legg på tomatene og sett brettet i ovnen.

Avslutt med å steke bacon og egg og anrett maten slik du ønsker sammen med toast.