© 2010–2020 Millas Mat

Eggs & salsa med bacon og tortillachips

early morning mexican

Vil du ha en unnskylding for å kunne spise opp de siste nachochipsene og salsaen fra i går så har jeg den perfekte løsningen her - bruk de til frokost og få en mexicansk start på dagen med varme chips, silkemyk eggerøre, knasende godt bacon, frisk koriander og litt spice. Gjør som mexicanerene og avslutt med litt frisk frukt. Når jeg skriver dette har årets appelsiner akkurat ankommet butikkene.

Eggs & salsa med bacon og tortillachips

Ingredienser

frokost for to:

fire egg

fire spiseskjeer kremfløte eller matfløte

havsalt, pepper og finsnittet gressløk etter smak

litt smør til steking

----

salsaen fra Okinawa tacorice

125 gr flisrøkt tykt bacon feks. Bjerke

nachochips

Legg baconet på en stekeplate med bakepapir under og stek det ved 225 °C i ca. ti min inntil det er gyllent. La det ut, legg det over på kjøkkenpapir og la det avkjøles lett så det blir skikkelig sprøtt og kutt det opp i biter.

Skru ned ovnen og varm chipsene lett ved 160 °C. I mens pisker du sammen egg, fløte, havsalt, pepper og gressløk og lager eggerøre i en panne med litt smør over lav varme slik at eggene ikke blir overkokte og harde.

Kegg chipsene i bunnen på hver tallerken og topp med eggerøre, bacon og frisk koriander. Server med salsaen ved siden av og gjerne frisk frukt, nybrygget kaffe og juice.