Egg Fu-Yung

kinesisk frokost på farten

Hvis du noen gang besøker Hong Kong og er ute tidlig om morgenen vil du garantert se mange små boder som konkurrerer om å servere den beste egg fu-yung. Enkelt forklart så der det en fylt omelett med sopp, friske grønnsaker, kylling og gjerne bacon. Eggene er saltet med soya og toppet med søt chilisaus og litt limejuice for friskhet. Omeletten rulles sammen og serveres i rispapir så man kan spise den på farten og man skjønner fort hvorfor den er så populær for dette er sunt, veldig godt og mettende. Har du ikke en wok lager du denne like lett i en vanlig stekepanne, og varier gjerne med andre grønnsaker som bønnespirer, sukkererter, gulrøtter eller kål.

Ingredienser

nok til to ruller:

tre shitakesopp eller champignion

en halv finhakket rød eller grønn paprika

en finsnittet vårløk

100 gr baconterninger

tre store egg

tre spiseskjeer iskaldt vann

en spiseskje lys soyasaus

sort pepper etter smak

100 gr kokt skinke eller kyllingkjøtt i strimler

sweet chilisaus

friskpresset lime

evt mykt rispapir

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og vann. Sett på woken, tilsett en siseskje olje og stek først den fint strimlede soppen, tilsett deretter paprika og bacon og fres alt til paprikaen er myk og baconet er gyllent.. Skyv alt ut av woken og legg det til side på en tallerken. Tilsett litt mer olje og hell i eggene. Tipp på woken så eggene kommer litt opp på sidene.

Tilsett soya, pepper og dryss på vårløk. Legg også i kylling og skinke sammen med grønnsakene og baconet. Løsne egget fra kanten av woken og skyv den oppå en fjøl. La den avkjøle seg i noen få minutter før du ruller den sammen.

Del i mindre biter og server med chilisaus eller sweet chilisaus og litt limejuice. Om du vil kan du legge omeletten inni mykt rispapir men jeg har jeg bare foldet den over siden den ikke skulle pakkes inn og tas med.