Dronning Alexandras te-smørbrød

inviter på te

Kong Edward VIIs Dronning Alexandra var en dame med stil og klasse. Da hennes mann lå for døden sendte hun bud på hans favorittelskerinne Mrs. Alice Keppel for å holde Kongen med selskap når han lå på det siste. Sistnevnte var Camilla Hertuginnen av Cornwalls tipp-oldemor så man kan lure på om det ligger noe i blodet på den familien. Siden man spiste sen middag så likte Dronningen et lite måltid i firetiden på ettermiddagen. Hun gjorde teselskaper til høyeste mote og inviterte utvalgte personer fra hoffet og folket til sin private salong hvor de sammen kunne nyte noen smørbrød, sterk sort indisk te og gjerne en liten kake som avslutning. Dette er sett på som det ultimate edwardianske smørbrødet, og selv den dag i dag har den beholdt sitt kongelige sus.

Ingredienser

sennepssmør:

100 gr smør

en teskje Dijonsennep

saften av en halv sitron

——

fyll:

150 gr kaldt kyllingkjøtt i små biter

to til tre spiseskjeer majones

noen dråper Tabascosaus

en håndfull frisk brønnkarse

tynne skiver av kokt kald oksetunge

lyst daggammelt brød i tynne skiver

Fremgangsmåte

Rør sammen smør, sennep og sitronsaft til en jevn masse. Skyll og la brønnkarsen renne godt av seg. Får du ikke tak i brønnkarse kan vanlig karse gjøre samme nytten.

Rør sammen kyllingkjøttet med majones til du har en ikke for rennende masse og smak til med Tabascosaus. Den skal ha et lite kick men ikke bli altfor sterk så pass på å ikke tilsette for mange dråper av gangen. Tre dråper før du smaker første gang skulle være passe.

Smør et tynt lag med sennepssmør på et stykke brød, Så en tynt lag med kyllingen, deretter tungen og så litt frisk brønnkarse. Legg på et nytt stykke brød, klem det lett sammen og skjær av skorpene. Skjær så sandwichen fra hjørne til hjørne så du får fire små pene trekantsandwicher.