Denver Omelett fra Lanskys

god stemning i New York

Dette er en omelett jeg første gang spiste i New York. Vi var på flere ulike diners i løpet av dagene våre i byen og alle så ut til å ha denne typen omelett på menyen. Dette er fint som frokost og du kan spare tid på å hakke løk, sopp, paprika og skinke kvelden i forveien. Croissant eller toast, kaffe og juice hører med, gjerne frisk frukt også. Oppskriften er fra Lansky’s Old World Deli og er du i byen så anbefaler jeg et besøk på det varmeste. Gode priser, bra stemning og all mat lages med ferske råvarer - en opplevelse i seg selv.

Ingredienser

en spiseskje smør

en halv finhakket løk

en halv finhakket grønn paprika

tre sjampinjonger i skiver

75 gr skinke i strimler

en liten håndfull revet ost

tre egg

tre spiseskjeer vann

noen få dråper dråper Tabascosaus

havsalt og sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en teflonpanne og fres løk, sopp og paprika til løken er blank og har falt sammen. Pass på at det ikke brenner seg.

Pisk sammen egg, vann, salt og pepper og tilsett tabascosausen. Vær forsiktig, den kan lett dominere omeletten. Tilsett den revne osten til slutt. Hell eggeblandingen over løken og paprikaen i pannen og drei på pannen til den begynner å sette seg, da drysser du på skinken. Rist videre på pannen og fold omeletten over rett før servering.